čočka po baskitsku
pro 4 osoby: 250g čočky, 1 malý rajčatový protlak, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 mrkev, 3 papriky, 1 pikantní klobása, 2 brambory, 1 lžíce mleté papriky, pepř, kmín, sůl, sádlo, majoránka, 2 vejce na tvrdo nebo 4 plátky slaniny
Postup: Na sádle orestujte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte čočku, všechnu nakrájenou zeleninu kromě brambor, klobásu na kolečka, protlak, koření, vše osolte a 15 minut povařte. Pak zeleninu ve vývaru rozmixujte, přidejte kostky brambor a vařte až jsou měkké. Polévku servírujte v chlebu nebo s topinkami. Zdobte na čtvrtky nakrájeným vejcem nebo orestovanou slaninou.
Postup: Na sádle orestujte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte čočku, všechnu nakrájenou zeleninu kromě brambor, klobásu na kolečka, protlak, koření, vše osolte a 15 minut povařte. Pak zeleninu ve vývaru rozmixujte, přidejte kostky brambor a vařte až jsou měkké. Polévku servírujte v chlebu nebo s topinkami. Zdobte na čtvrtky nakrájeným vejcem nebo orestovanou slaninou.
Komentáře
Okomentovat