Dort Pavlova - mini dortíky

Suroviny na 12 mini Pavlov
4 bílky (vejce L)/ Bílky můžete použít mražené, 4 bílky odpovídají cca 150 g.
200 g moučkového cukru/cukru krystal rozmixovaného
2 lžíce solamylu
2 lžíce vinného bílého octa/balsamico
špetka soli

Na ozdobu
500 ml smetany ke šlehání
kiwi, banán, mandarinka nebo jiné ovoce

Troubu předehřát na 150°C.
Z bílků se špetkou soli vyšlehat hustý sníh. Po trochách přišlehat cukru - musí se dobře rozpustit. Nakonec přimíchat solamyl a ocet. Mixér klidně na nejvyšší rychlost, má to být hodně hustá hmota.

Stěrkou uděláme hromádky na připravený pleh s pečícím papírem. Kdo chce, může si zespod papíru předkreslit kolečka, kdo má formičku na formování může si udělat pavlovy krásně pravidelné. Mezi jednotlivými hromádkami dělat velké mezery. Uprostřed jednotlivých hromádek je dobré udělat důlek.
Dáme péct do vyhřáté trouby, kterou hned stáhnout na 120°C.
Péct 45 minut, pak troubu vypnout a nechat dojít, bez otvírání. Krásně zhnědne.

Ze smetany ušlehat šlehačku, tou vychladlé pavlovy ozdobit + navrch nakrájené ovoce.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vánoce - včelí úlky s pudinkovou nápní

Cake pops - dortová lízátka