Úlky / vosí hnízda 150g moučkového cukru 50g másla 150g mletých ořechů 2 lžíce kakaa (stačí méně, nebo vůbec) 1 dcl rumu krém - dle receptu uvařený pudink + lžíce vaječného koňaku (případně lze místo mléka z 350ml vody) vypracujeme těsto, uděláme tenčí váleček, obalíme v cukru - malé kousky vtlačit do cukrem vysypané formičky úlku + udělat důlek, vyklepnout a dát přes noc do chladu uschnout plnit krémem a přiklopit piškotem Jedná se o nepečené cukroví - nevydrží dlouho, dělat až těsně před plánovanou konzumací! Recept na včelí úly Na včelí úly budete potřebovat: 300 g mletých vlašských ořechů, 300 g moučkového cukru, 1 vaječný bílek, 1 lžíce tmavého rumu Ingredience smíchejte, těsto uhněťte, nechte vychladit v ledničce a poté pomocí formičky a tvořítka připravte duté včelí úly. Recept na krémovou pudingovou náplň do vosích hnízd Na pudingovou náplň budete potřebovat: 125 g másla, 100 g cukru, vanilkový puding připravený z 250 ml mléka a 100 g cukru, 2-3 lžíce tmavého...
Suroviny na 12 mini Pavlov 4 bílky (vejce L)/ Bílky můžete použít mražené, 4 bílky odpovídají cca 150 g. 200 g moučkového cukru/cukru krystal rozmixovaného 2 lžíce solamylu 2 lžíce vinného bílého octa/balsamico špetka soli Na ozdobu 500 ml smetany ke šlehání kiwi, banán, mandarinka nebo jiné ovoce Troubu předehřát na 150°C. Z bílků se špetkou soli vyšlehat hustý sníh. Po trochách přišlehat cukru - musí se dobře rozpustit. Nakonec přimíchat solamyl a ocet. Mixér klidně na nejvyšší rychlost, má to být hodně hustá hmota. Stěrkou uděláme hromádky na připravený pleh s pečícím papírem. Kdo chce, může si zespod papíru předkreslit kolečka, kdo má formičku na formování může si udělat pavlovy krásně pravidelné. Mezi jednotlivými hromádkami dělat velké mezery. Uprostřed jednotlivých hromádek je dobré udělat důlek. Dáme péct do vyhřáté trouby, kterou hned stáhnout na 120°C. Péct 45 minut, pak troubu vypnout a nechat dojít, bez otvírání. Krásně zhnědne. Ze smetany ušlehat šlehačku...
Už nějakou dobu se chystám vyzkoušet tuto designovou vychytávku. Našla jsem si tyto recepty (trochu jsem je za pochodu upravila): Předem si připravit špejle, barevné sypání na zdobení, předehřát troubu, následně mít vymyšleno kam špejle zapíchnout (papírové krabice s dírkama ve víku/polystyren/ sklenice nalněné cukrem..) 1) sametové s meruňkovou marmeládou na 25 ks kuliček: 125 g hladké mouky 125 g cukru mučka 60 g másla 60 g bílého jogurtu nebo 80 ml podmáslí 1 lžíce kakaa 1 vejce 1 sáček vanilkového cukru nebo vanilkový extrakt špetka soli 1 lžíce octa + 1 lžička jedlé sody potravinářské barvivo (nemusí být) ingredience smícháme, nejdříve suché, pak mokré + úplně nakonec ocet a sodu Péct v dortové nebo jiné vymazané a vysypan formě 175 ° C horkovzduch cca 15 minut . Hotový korpus nechat vychladnout, pak rozdrobit do misky. K drobkům přidat: 3 lžíce meruňkové marmelády Vše dobře promíchat, aby z toho byla pěkná lepkavá modelovací hmot...
Komentáře
Okomentovat