Vánoce - Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví
170g lískových oříšků celých
300g hl. mouky
200g másla
100g moučkového cukru
1 žloutek

Celé oříšky opražíme na plechu při 210°C asi 10minut, potom promneme v utěrce, tím se zbaví slupek a pak necháme namočené v horké vodě - asi 30 minut. Necháme oschnout.
Mezitím si připravíme těsto z ostatních surovin. Do hotového těsta přidáme oschlé oříšky, dobře rukama prohněteme a utvoříme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Dáme do chladu ztuhnout, nejlépe přes noc a pak válečky nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru. Poklademe na pečicí papír pečeme při 180° cca 9-10minut do růžova a ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Verdikt: Nechala jsem asi trochu déle péct než jsem měla, tak jsou hodně vysušené. Snad se ještě rozleží. Neobalovala jsem v moučkovém cukru - chyba, je to poměrně málo sladké. Ale i tak se určitě sní, je to naše oblíbené. Je to hrozně velká dávka, z každého válečku bylo asi 15 koleček

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vánoce - včelí úlky s pudinkovou nápní

Dort Pavlova - mini dortíky

Cake pops - dortová lízátka