Dukanova dieta - povolené suroviny
Bílkovinové potraviny:
Bílé maso: pštros, křepelka, mladá krůta, drůbeží játra, králík, holub, perlička, kuře, bažant, koroptev, divoká kachan (libová)
2 druhy vajec: slepičí a křepelčí
5 druhů mléčných výrobků: jogurt bez cukru (bílý nebo slazený aspartamem), odtučněný tvaroh, čerstvý sýr, žervé, odtučněné mléko, cottage by se moc neměl (bez smetany), syrečky
Červené maso: hovězí steak, svíčková a falešná svíčková, rostbíf, sušené hovězí maso, telecí řízek, kotleta, játra nebo ledviny a vepřová, kuřecí nebo krutí šunka = vše bez tuku a kůže
Ryby: treska obecná, treska pestrá, pražma, červenice obecná mečoun, platýs, uzený platýs, uzená treska, treska tmavá, platýs limanda, mník, vlkouš, makrela, treska bezvousá, cípal, rejnok, okouník, sardinka, losos, uzený losos, mořský jazyk, tyčinky surimi (krabí), tuňák, tuňák ve vlastní šťávě, pakambala
18 druhů darů moře: surmovka, kalamáry, zaděnka jedlá, mušle svatého Jakuba (hřebenatka), krab, kreveta, garnát, kreveta gambas, humr, ústřice, langusta, humr severský (scampi), slávka, ježovka, chobotnice, sépie, krab německý
Zelenina:
Artyčok, brokolice, cibule, cuketa, čekanka, červená řepa, fazolové lusky, fenykl, chřest, košťálová zelenina (brukev, kedlubna, květák, růžičková kapusta atd.), lilek, mangold, mrkev, palmová dužina, paprika, pórek, rajčata, řapíkatý celer, ředkvičky, salátová okurka, sója, špenát, štěrbák, šťovík, tykev, vodnice, zelené saláty, žampiony
Smí se nakládané dia okurky
Vše s co nejmenším, nelépe žádným, množtvím tuků a cukrů.
Bílé maso: pštros, křepelka, mladá krůta, drůbeží játra, králík, holub, perlička, kuře, bažant, koroptev, divoká kachan (libová)
2 druhy vajec: slepičí a křepelčí
5 druhů mléčných výrobků: jogurt bez cukru (bílý nebo slazený aspartamem), odtučněný tvaroh, čerstvý sýr, žervé, odtučněné mléko, cottage by se moc neměl (bez smetany), syrečky
Červené maso: hovězí steak, svíčková a falešná svíčková, rostbíf, sušené hovězí maso, telecí řízek, kotleta, játra nebo ledviny a vepřová, kuřecí nebo krutí šunka = vše bez tuku a kůže
Ryby: treska obecná, treska pestrá, pražma, červenice obecná mečoun, platýs, uzený platýs, uzená treska, treska tmavá, platýs limanda, mník, vlkouš, makrela, treska bezvousá, cípal, rejnok, okouník, sardinka, losos, uzený losos, mořský jazyk, tyčinky surimi (krabí), tuňák, tuňák ve vlastní šťávě, pakambala
18 druhů darů moře: surmovka, kalamáry, zaděnka jedlá, mušle svatého Jakuba (hřebenatka), krab, kreveta, garnát, kreveta gambas, humr, ústřice, langusta, humr severský (scampi), slávka, ježovka, chobotnice, sépie, krab německý
Zelenina:
Artyčok, brokolice, cibule, cuketa, čekanka, červená řepa, fazolové lusky, fenykl, chřest, košťálová zelenina (brukev, kedlubna, květák, růžičková kapusta atd.), lilek, mangold, mrkev, palmová dužina, paprika, pórek, rajčata, řapíkatý celer, ředkvičky, salátová okurka, sója, špenát, štěrbák, šťovík, tykev, vodnice, zelené saláty, žampiony
Smí se nakládané dia okurky
Vše s co nejmenším, nelépe žádným, množtvím tuků a cukrů.
Komentáře
Okomentovat