Recept - vaječná omeleta
Dnes zkusím:
Na přípravu omelety budete potřebovat:
3 menší brambory, uvařené a nakrájené na plátky nebo na kostičky
2 šalotky, najemno nakrájené
čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu
sůl a čerstvě namletý barevný pepř
hrst lístků petrželky (ne kudrnky)
olivový olej
Vaječná omeleta s chorizem podle šéfa (Pohlreicha)
Na přípravu omelety budete potřebovat:
Pro 2 osoby
6 velkých vajec
100 g chorizo klobásy nakrájené na
kolečka3 menší brambory, uvařené a nakrájené na plátky nebo na kostičky
2 šalotky, najemno nakrájené
čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu
sůl a čerstvě namletý barevný pepř
hrst lístků petrželky (ne kudrnky)
olivový olej
Postup:
Na jednu omeletu vyklepněte do misky 3
vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte.
Na rozpálenou pánev dejte polovinu
nakrájeného choriza a polovinu připravených brambor.
Krátce zprudka opečte a zalijte
připravenou vaječnou směsí. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby
se omeleta ve středu pánve nařasila. Omeletu nenechte propékat moc dlouho,
nebyla by potom dobrá.
Nyní v misce smíchejte šalotku s
petrželkou, zakapejte pár kapkami olivového oleje a přidejte čerstvě vymačkanou
citronovou šťávu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
Trochu připravené směsi dejte na
omeletu, srolujte ji od kraje pánve a přendejte na talíř. Stejným způsobem
připravte i druhou omeletu.
Tak je po boji :-) misto podle Pohleircha nakonec byla omeleta podle Babici :-D nebyla šalotka, dali jsme cibuli - ta nam nepřišla vhodná dávat syrová a čerstvou petrželku jsme taky neměli, tak byla omeleta bez nádivky a vše jsme tam prdli rovnou... celkovê dobrý, ale chyběla tomu ta nadstavba, no.
Komentáře
Okomentovat