Vánoce - Jelítka (bílkové)


1/2 lžičky mletý hřebíček
1/2 lžičky skořice 
1 ks bílek - sníh
2 lžíce marmeláda 

100 g cukr moučka 

100 g neloupané mandle - nastouhat
30 g loupané mandle - nastrouhat
100 g hořká čokoláda
Čokoládu a mandle (oba typy) nastrouhat. s z bílku ušlehat sníh. Všechny ingredience smíchat.
Vypracujeme těsto, z něhož tvarujeme malá jelítka (zahnuté do U vypadají lépe). Ruce si při tvarování namáčíme, aby se nám k těstu nelepily. Konce jelítek ozdobíme krátkým párátkem.
Jelítka naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek potřeme bílkem.
Pečeme/sušíme na cca 155st. C cca 20 minut.
Verdikt: Jednoduché a překvapivě dobré - vlahé, nepříliš sladké. Nepotřela jsem před pečením bílkem, tak nemají úplně hladký povrch, ale není to žádná hrůza.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vánoce - včelí úlky s pudinkovou nápní

Dort Pavlova - mini dortíky

Cake pops - dortová lízátka